Виенска класика ще огласи средновековната крепост Трапезица

Мисия

12-06-2017, 12:31

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Велико Търново се включва в престижното събитие „Австрийски музикални седмици”

Виенска класика ще огласи средновековната крепост Трапезица във Велико Търново. С концертното изпълнение Старата столица се включва в престижното събитие „Австрийски музикални седмици в България”. Под открито небе жителите и гостите на града на Асеневци ще се докоснат до впечатляващата музика на световно известния ансамбъл „Виенски челисти”. Концертът започва в 19,30 ч. на 16 юни /петък/, а билети могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim, както и в Туристически информационен център – Велико Търново.

Фестивалът „Австрийки музикални седмици” се провежда за двадесет и първи път, а мотото на настоящето издание е „Вълшебни места – омайваща музика”. Велико Търново е сред малцината избрани локации в България, които ще бъдат обхванати по време на престижния музикален форум, стартирал на 2 април в София с концерт на Софийската филхармония. Античният римски стадион в Пловдив, крепостта Трапезица в старопрестолния град, остров Света Анастасия в Бургас и пещерата Съева дупка край Ловеч са другите избрани места за събития в рамките на Австрийските музикални седмици.

В писмо до кмета на Велико Търново Даниел Панов посланикът на Република Австрия в България Роланд Хаузер благодари за много доброто сътрудничество в процеса на подготовката на културната проява. „Избрахме Трапезица като едно наистина вълшебно място, представящо богатото историческо и културно наследство на България, а заедно с хълма Царевец представлява и уникално красива рамка за концерта на известния ансамбъл”, пише Н. Пр. Роланд Хаузер.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)