Конкурс „Преоткрий родния край” организира Областното сдружение на кметовете

Велико Търново Лайф

12-06-2017, 13:14

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявата е под патронажа на областния управител на Велико Търново

Областното сдружение на кметовете и кметските наместници на населени места в Област Велико Търново, с партньорството на Експедиция „Преоткрий България“, организират фото конкурс под наслов „Преоткрий родния край“ за заснемане на малко известни и позабравени културни обекти или природни феномени в нашата област. Право на участие имат представители на всички населени места в областта.
Конкурсът ще се проведе под патронажа на Областен управител на Област Велико Търново проф. Любомира Попова.

Надпреварата е разделена в две възрастови групи - от 8 до 14 години и
14 до 18 години, като направленията са Исторически места и Природни феномени. Заснетите обекти не трябва да са част от списъка на 100 -те национални туристически обекта.

Началото на конкурса е 1-ви юли, а краят – 31-ви август. Резултатите ще бъдат обявени през месец септември.

Снимките да се изпращат на адрес: kmet_vt@abv.bg , JPEG формат, с резолюция минимум 3000 точки. Ще се приемат само авторски снимки. Организаторите си запазват правото да откажат участие на някого по своя преценка, ако са налични доказателства за плагиатство.
Писмата задължително да съдържат информация с името на участника, населеното място, където е направена снимката, както и телефон за контакт.
Наградите са : награда на Областен управител; Специална награда от Сдружение на кметовете и кметските наместници на населени места в Област Велико Търново; Специална награда за фотография ще връчи Евгени Димитров - Агенция БУЛФОТО; Награда, връчена от доц. Д-р Павлина Владкова – в направление „Исторически места“; Награда, връчена от Евгени Коев – преподавател в ПГТ „Васил Берон“ гр.В.Търново, Председател на пещерен клуб „Дервент“ В.Търново, секретар на Туристическо дружество „Академик-ВТУ“ - в направление „Природни феномени“.
Жюрито ще се състои от представители на Областна администрация, на Областното сдружение на кметовете и кметските наместници на населени места в Област Велико Търново, Евгени Димитров – представител на Експедиция „ Преоткрий България“, доц. Д-р Павлина Владкова – историк-археолог, Евгени Коев – преподавател в ПГТ „Васил Берон“ гр.В.Търново, Председател на пещерен клуб „Дервент“ В.Търново, секретар на Туристическо дружество „Академик-ВТУ“, журналисти от регионални медии.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов