В Горна Оряховица стартира проект за 6 млн. лв.

Мисия

12-06-2017, 14:06

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ремонтите налагат промени в движението в града

С първа копка на площад „Георги Измирлиев” започва проектът за обновяване на градската среда в Горна Оряховица. Стартът на ремонта на центъра е на 26 юни (понеделник) с официална церемония в 11 часа.
Точно седмица по-късно - на 3 юли, започват ремонтните работи в Детския кът, а за следващия понеделник – 10 юли, е предвидена първата копка на кръговото кръстовище между Общината и Пощата.
Трите обекта са част от големия проект, чрез който ще се обнови напълно централната градска част на Горна Оряховица. Общата му стойност е близо 6 милиона лева, основно финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020.
Ремонтните работи ще наложат промяна в организацията на движение, по която в момента работят експерти от Общината и Полицията. На 21 юни в Зала 1 на Общината ще има среща, на която всички горнооряховчани могат да се запознаят с етапите, по които ще се движи проектът и промените в транспортната схема.
На 14 юни, също в Общината, ще има подобна среща и за промените в движението, налагани от предстоящото начало на ремонта по ул. „Иван Момчилов”.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)