Единственото автокино в България идва в Търново с най-хитовите в момента родни филми

Велико Търново Лайф

12-06-2017, 18:33

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Две от най-добрите и нашумели български продукции – „Бензин” и „Никой” ще гледат зрителите на единственото в България пътуващо автокино до края на месец юни. Градовете, в които ще има прожекции са 11.

Киното отваря врати на 15 юни във Варна. Всеки следващ ден, прожекциите ще са в различен град, като в старата столица атракцията ще гостува 19-ти юни.

Автокиното се състои се от голям външен филмов екран – 5 м. х 10 м. и на височина от земята 2 м., операторска кабина, щанд за храни и напитки и паркинг. В рамките на това затворено пространство, посетителите могат да гледат филми в уединение и комфорта на своите автомобили.

Звукът се изпъчва от нискочестотно AM или FM радио, и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота за града, която е изписана на екрана.

 Билетите се купуват предварително на www.avtokino.bg или в деня на прожекцията. Местата са ограничени до 50-60 автомобила.

За филмите:

,,БЕНЗИН
След 15 години в затвора автомобилен състезател и механик се връща към живота, за да изпълни последното си обещание към убитата си любима. Екшънът, в който основна сюжетна линия е любовта, събира двете красавици Снежана Макавеева и Лиляна Станаилова. Любопитен факт е, че в "Бензин" зрителите ще видят също холивудския актьор Майкъл Медсън и Съли Ерна, фронтмен на хевиметъл групата Godsmack. 
„Никой”  е първият пълнометражен, игрален филм на младия режисьор Андрей Андонов. Той е изцяло независим проект, реализиран с частни и лични средства, без помощта на държавата. В момента е изцяло заснет и монтиран, работи се по пост продукцията- звука, музикат.В основата на нестандартния и провокативен сюжет е идеята за загубата и отърсването на всички външни фактори, от които сме зависими, като път към себе си и собствената си същност, като начин за намиране на щастието и усещане на свободата, преминаващ през връзката с природата, която е част от всяко човешко същество.
Имагинерната представа, че сме „някой” не заради това, което сме, а заради хората, с които сме заобиколени и нещата, които правим, са едно от прозренията във филма.

Графикът и местата на прожекциите може да видите : https://www.facebook.com/events/698803783640925

Билетите са на цени 7 лв. за деца до 14 г. и 8 лв. за възрастен.

Вход свободен за хора в неравностойно положение

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов