Велико Търново домакинства тридневен форум „Водим бъдещето за ръка”

Мисия

13-06-2017, 14:07

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявата е под патронажа на министъра на образованието

Десетки педагози от страната се събраха във Велико Търново в рамките на десетата научна конференция  „Водим бъдещето за ръка”. Гост на събитието бе държавния просветен експерт Валя Трайкова, която благодари на Община Велико Търново, Областната управа и РУО за съдействието по организацията на форума. Конференцията преминава под патронажа на областния управител проф. Любомира Попова. Тя не скри своята гордост, че именно във Великотърновския регион  преди 135 години са положени основите на предучилищното образование в страната, а годишнината от това събитие е повод за конференцията. Виждане за бъдещето на професията сподели ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов, който подчерта че именно семейството има основна роля в утвърждаването на авторитета на преподавателя, а педагогическите специалисти се налага да работят колкото с децата, толкова и с родителите. “ Не ние ги водим за ръка, а те – децата, водят нас, бъдещето ни води за ръка ” , каза още ректорът на вуза, след което в залата гръмнаха бурни аплодисменти. Тридневната конференция включва редица публични доклади и работа по тематични модули. В програмата са още  дискусионни форуми - уъркшоп по инициатива и домакинство на детски градини от област Велико Търново, както и обявяване на резултатите от областния конкурс за детска рисунка и награждаване на победителите.

В приветствието си на конференцията ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов подчерта, че възпитанието и образованието на децата и учениците в устойчиви морални ценности е обща отговорност на цялото ни общество. Училището според ректора, е координаторът със значима възпитателна роля, защото обединява всички деца, родители, учители, директори и гражданско общество. Не ние трябва да водим бъдещето, а то трябва да ни води за ръка. В края на изказването си проф. Хр. Бонджолов пожела успех на всички участници в конференцията.

Форумът се провежда под патронажа на ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов, г-н Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, инж. Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново и проф. Любомира Попова, областен управител на Велико Търново.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов