В Туристическия информационен център се набират дарения за кампанията „Прозорец към родината“

Мисия

15-06-2017, 15:44

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

До 15 септември всеки може да дари книги, учебници или помагала за българските училища зад граница

Общинската туристическа  агенция „Царевград Търнов“ се включи в националната дарителска кампания в подкрепа на българските училища зад граница. Инициативата „Прозорец към родината“ е на Българската национална телевизия и книжарници "Хеликон". Туристическият информационен център на ул. „Христо Ботев“ №5 във Велико Търново вече е един от пунктовете, в който се набират дарения – учебна и художествена  литература.

Извън пределите на страната ни има над 200 училища, които съхраняват българския дух и писменост. Повече от 20 000 са българчета в чужбина, които изучават родния език. За да подпомогне обучението на българските деца от І до VІІ клас, които живеят извън страната, БНТ започва инициативата „Прозорец към родината“.

До 15 септември всеки, който желае, може да дари книги, учебници или помагала за българските училища зад граница. Събирането на дарения започва в книжарниците „Хеликон“ в цялата страна, а на страницата на БНТ в интернет - www.bnt.bg, може да бъде получена подробна информация за нови пунктове за събиране на книги за кампанията.

 Репортерите на БНТ ще информират подробно за хода на кампанията, за събраните дарения и за българските училища в чужбина, които ще получат книгите и учебниците.

 Инициативата на обществената медия е подкрепена от издателства, културни институти, обществени организации и фирми. Доставката на получените дарения до българските училища зад граница ще бъде осъществена безвъзмездно от куриерската компания „Спиди“.

За допълнителна информация, свързана с кампанията, за откриване на пункт за дарения или за подкрепа на инициативата, можете да се обръщате на тел.02 814 2153 или 02 814 2164.

Подкрепете "Прозорец към Родината" и във Facebook на: https://www.facebook.com/prozorets/



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов