Заковаха трима телефонни измамници

Крими

15-06-2017, 19:00

Снимка:

Районна прокуратура

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Телефонен измамник, присвоил над 56 бона, отива зад решетките за 4 г.

Вече са им повдигнати обвинения, искат от съда да ги остави в ареста с постоянна мярка

Вчера при извършени действия по разследването под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново – претърсвания и изземвания на различни адреси на територията на гр. Русе и гр. Ветово са иззети парични суми в размер на 9 000 лева в различна валута, златни накити и мобилни телефонни апарати, които имат отношение към извършени измами на територията на Велико Търново.

В хода на разследването Районна прокуратура –В. Търново е привлякла в качеството на  обвиняеми три лица за това, че след предварителен сговор, с цел да набавят за себе си и за други лица имотна облага, във  гр. Велико Търново възбудили и подържали заблуждение у възрастна жена, че оказва съдействие на полицейски служител за осъществяване на  акция по задържане на телефонни измамници и с това и причинили имотна вреда в размер на 5100 лв и златни накити с неустановена към момента стойност – престъпление по чл. 210 ал. 1 т 2 вр. чл. 209 ал. 1 НК .

И трима задържани са осъждани за престъпления против собствеността, като двама от тях и за измама. За извършеното деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода.

Действията по разследването продължават под ръководството на наблюдаващ прокурор.

Предстои задържането на лицата до 72 часа с оглед внасяне на искане в съда за вземане на мерки за неотклонение „ задържане под стража“.

Припомняме, че през април бе сформиран спецотряд към Областната дирекция на МВР във Велико Търново, за борба с телефонната мафия. Такива формирования са създадени и в Русе и Плевен.Трите звена засега са единствени в страната, защото извършителите на ало измамите са основно от трите области.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов