Двама пияни, двама без книжки и един дрогиран хванати да шофират за ден - velikotarnovo.utre.bg

Двама пияни, двама без книжки и един дрогиран хванати да шофират за ден

16 юни 2017, 16:03 | Velikotarnovoutre
  • Снимка:
    архив, Velikotarnovoutre

Неправоспособни водачи, пияни и дрогирани продължават да шофират по пътищата на Великотърновска област.

Водачи без книжки вчера са установени в с. Драганово и в Златарица. При проверка на лек автомобил «Форд», управляван от 25-годишния Ю. Ю. от с. Царски извор. В хода на проверката е установено, че водачът управлява автомобила в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелство за управление на автомобил. Същия ден в Златарица при провеждане на специализирана полицейска операция е извършена проверка на лек автомобил «Опел», управляван от 41-годишния П. К. от с. Миндя. В хода на проверката е установено, че водачът е седнал зад волана в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелство за управление на автомобил. По двата случая са започнати бързи производства.

Двама водачи, употребили алкохол са хванати пък в Г. Оряховица и Свищов. Снощи в 21,00 ч. в железничарския град е извършена проверка на лек автомобил «Опел», управляван от 38-годишния М. С. от същия град. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1.37 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.  Вчера сутринта при провеждане на специализирана полицейска операция в землището на Свищов е извършена проверка на лек автомобил »Опел», управляван от 60-годишния Б. М. от Русе. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1.36 промила. Б. М. е дал кръвна проба. По двата случая са започнати бързи производства.

Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на Пътна полиция. Вчера в 01,10 ч. на ул. «Христо Ботев» в областния град е извършена проверка на лек автомобил «Лада», управляван от 34-годишния Д. Р. от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел  положителна реакция на канабис. Взета му е кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета