Уникално! Виенска класика огласи средновековната крепост Трапезица - velikotarnovo.utre.bg

Уникално! Виенска класика огласи средновековната крепост Трапезица

18 юни 2017, 00:32 | Velikotarnovoutre
  • Снимка:
    Община В. Търново

  • Снимка:
    Община В. Търново

  • Снимка:
    Община В. Търново

Велико Търново бе част от престижното събитие „Австрийски музикални седмици”

Виенска класика огласи средновековната крепост Трапезица във Велико Търново. С невероятното концертно изпълнение, доставило истинска радост на изтънчените ценители, Старата столица стана част в престижното събитие „Австрийски музикални седмици в България”. Под открито небе жители и гости на града на Асеневци се докоснаха до впечатляващата музика на световно известния ансамбъл „Виенски челисти”.

Концертът премина при голям успех и събра много почитатели на класическата музика. Събитието бе открито от заместник-кмета на Велико Търново Снежана Данева-Иванова и австрийския посланик у нас Н. Пр. Роланд Хаузер. Снежана Данева-Иванова благодари на посолството, че са избрали старопрестолния град за концерта на известния ансамбъл. Сред гостите бе и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

Фестивалът „Австрийки музикални седмици” се провежда за двадесет и първи път, а мотото на настоящето издание е „Вълшебни места – омайваща музика”. Велико Търново е сред малцината избрани локации в България, които бяха обхванати по време на престижния музикален форум, стартирал на 2 април в София с концерт на Софийската филхармония. Античният римски стадион в Пловдив, крепостта Трапезица в старопрестолния град, остров Света Анастасия в Бургас и пещерата Съева дупка край Ловеч са другите избрани места за събития в рамките на Австрийските музикални седмици.

В писмо до кмета на Велико Търново Даниел Панов посланикът на Република Австрия в България Роланд Хаузер благодари за много доброто сътрудничество в процеса на подготовката на културната проява. „Избрахме Трапезица като едно наистина вълшебно място, представящо богатото историческо и културно наследство на България, а заедно с хълма Царевец представлява и уникално красива рамка за концерта на известния ансамбъл”, пише Н. Пр. Роланд Хаузер.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета