Общинските училища ще могат да кандидатстват за изграждане на нови физкултурни салони

Възможността ще е факт от началото на следващата година

От началото на следващата година общинските училища ще могат да кандидатстват за изграждане на нови физкултурни салони, съобщи кметът на Велико Търново Даниел Панов по време на конференцията "Предизвикателствата пред нас", която се състоя в местността "Ксилифор" край Велико Търново. 
Той отбеляза, че е получил уверение от министъра на младежта и спорта Красен Кралев по предвидената методика да има и възможност за обзавеждане и ремонт на стари училищни физкултурни салони. 
Даниел Панов призова училищните ръководства и общините да подготвят проекти и количествено-стойностна документация, за да имат готовност да кандидатстват по програмата, тъй като предвидените средства за 2018 г. по нея са 20 милиона лева.
Както БТА съобщи, конференцията, посветена на новите моменти в средното образование, беше открита от министъра на образованието Красимир Вълчев. В нея участваха близо 200 млади педагози от Великотърновска област. На срещата бяха поставени въпроси за учебните програми и планове, обхващането на уязвимите групи в училищния процес, обезпечаването на материалната база, ремонтите, транспортът до училищата в малките населени места. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)