Танцьори и певци от пет държави идват в Горна Оряховица за фестивалите „Раховче” - velikotarnovo.utre.bg

Танцьори и певци от пет държави идват в Горна Оряховица за фестивалите „Раховче”

19 юни 2017, 15:11 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Горна Оряховица

Проявите започват утре с пъстро дефиле

С пъстро дефиле по пл. „Георги Измирлиев” утре (вторник) в Горна Оряховица стартират ХІІI Международен фолклорен фестивал „Раховче” и ХV Детски фестивал на изкуствата „Раховче”.

Преди да стартират фестивалните вечери на 19 юни (понеделник) от 20.00 ч. е Годишният концерт на съставите от НЧ „Братя Грънчарови – 2002”.

Дефилето на съставите участници в Международния фестивал „Раховче” ще започне на 20 юни в 18.00 ч. и ще премине по пешеходната зона в центъра на града. Организатори на фестивалите са НЧ „Братя Грънчарови - 2002” и Община Горна Оряховица. Официалното откриване е насрочено за 20.00 ч. на сцената на Летния театър. Фестивалите ще преминат под патронажа на кмета инж. Добромир Добрев.

В ХІІI издание на Международния фестивал ще се включат участници от Грузия, Испания, Молдова, Сърбия и България. В ХV Детски фестивал на изкуствата „Раховче”, ще участват деца от цялата страна.

От 20 до 23 юни всяка вечер от 18.00 ч. на открита сцена пред Художествена галерия „Недялко Каранешев” горнооряховчани ще могат да наблюдават концерти на различни състави, участници във фестивалите. От 19.00 ч. фестивалните вечери ще продължават на сцената на Летния театър. На 22 юни (четвъртък) от 20.30 ч. в рамките на фестивалите „Раховче” ще гостува Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев” – София, а на следващия ден – 23 юни (петък) на сцената в Летния театър ще се представи щатен танцов състав при АМТИИ – Пловдив. На 24 юни (събота) от 11.00 ч. групите от Международния фолклорен фестивал „Раховче” ще гостуват на Петропавловския събор в Лясковец. Гала концертът на участниците и закриването на двата фестивала ще се състои същата вечер от 19.00 ч. на сцената на Летния театър.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета