С 42 сертификата завършват учебната година в Еленското средно училище

Мисия

19-06-2017, 17:28

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

21 възпитаници защитиха международно признати документи

В края на учебната година учителите по информационни технологии в СУ „Иван Н. Момчилов“ връчиха 42 сертификата на свои ученици от девети до дванадесети клас. 21 възпитаници на училището защитиха международно признати документи на фирмите Cisco, Microsoft и Adobe, които доказват техните знания и умения в областта на компютърните мрежи, компютърните офис приграми и компютърната графика. Отличници по брой сертификати са Диляна Желязкова и Николай Иванов от девети клас - с по 4 сертификата. Тази година за първи път еленски ученици се сертифицираха като Adobe Certified Associate на Photoshop CC. Това са Мирослав Иванов, Виктория Николова и Десислава Кафадарова, която ще представя България на световното състезание Adobe Certified Associate World Championship в Анахайм, Калифорния, САЩ.

Обучението на учениците се извършва по проект „Твоят час“. Учебните материали и сертификацията са част от проекта „Кариера в информационните технологии“ и са предоставени от Сдружението на възпитаниците на Стопански факултет на Софийския университет по програма Microsoft YouthSpark.

Част от финансирането по сертификацията е осигурено от СУ „Иван Момчилов“. Това доказва амбицията на преподавателите и ръководството да предоставят възможности за развитие на своите ученици.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов