Даниел Панов откри лятната полицейска академия за деца и младежи

Мисия

20-06-2017, 15:00

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

200 деца от община Велико Търново дадоха старт на инициативата

Кметът на Велико Търново Даниел Панов откри поредното издание на инициативата „Лятна полицейска академия”. Над 200 деца и младежи от населените места в общината дадоха старт поредицата от прояви, които ще продължат през целия летен сезон в младежките центрове и клубове. Откриването на детската академия по традиция бе на стадион „Петър Шатров” в с. Шемшево, а програмата включваше скечове, театрални сценки, рецитиране на стихотворения, изпълнения на песни и танци.

По време на заниманията децата и младежите ще усвоят ценни знания за престъпленията и превенцията им, агресията, ограничаването на трафика на хора, безопасността на движението, оказването на първа помощ, реагирането при пожари и други бедствия. Акценти са поставени също върху спорта, здравословния начин на живот и приятелствата.

Даниел Панов благодари на организаторите, на полицаите и огнеборците, които ще работят с децата, както и на уредниците в младежките клубове и центрове. Той посочи, че проектът е пример за работещо добро партньорство между местната власт, полицията, противопожарните служби и обществото. „Лятната полицейска академия е една успешна, навременна и уместна инициатива. Благодарение на нея ние, родителите, сме спокойни за децата и знаем, че докато уплътняват свободното си време, те са в сигурни ръце. Вярвам, че поредното издание на лятната академия ще бъде успешно, а младите хора и децата ще приложат наученото и в живота”, каза Даниел Панов.

Сред официалните гости бяха също зам-областният управител Детелина Борисова, директорите на Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Димитър Машов и Красимир Кръстев, представители на различни институции и кметове.

Лятната полицейска академия е дело на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра2001”, ОД на МВР и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”. Подкрепа оказва и Съюзът на пивоварите в България.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов