РЗИ : 22 басейна във Великотърновска област са готови за експлоатация

Животът

21-06-2017, 11:06

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изпълнени са всички предписания, община Велико Търново е извършила и допълнителни проверки

22 фирми, стопанисващи басейни на територията на област Велико Търново, са заявили готовност пред Регионалната здравна инспекция за предстоящия сезон. През юни инспекторите са проверени всичките 22 плувни басейни относно изпълнението на предписаните мероприятия и са взели проби от водата за микробиологичен и химичен анализ. Освен това, обектите, намиращи се на територията на община Велико Търново, са били проверени и от комисия, включваща представители на Общината, Районното полицейско управление, БЧК и РЗИ.
Резултатите от проверките и от лабораторния контрол на водите от басейните показват, че всичките 22 обекта отговарят на изискванията на Инструкция №34 и са готови за експлоатация през настоящия летен сезон. Това са следните обекти:
         - в община Велико Търново: в гр. Велико Търново – комплекс „Валерия“ (радиотехникума), парк хотел „Асеневци“; Вонеща вода („Димина“, „Релакс Кооп“, „Ведар“); Килифарево („Аквакорт“); „Капиновски манастир („Скорпион“); „Бряста“ и Леденик;
         - в община Горна Оряховица: в гр. Горна Оряховица („Термкомфорт“) и с. Първомайци;
         - в община Елена: в с. Средни колиби;
         - в община Лясковец: в с. Драгижево, гр. Лясковец („Лесопарка“, „ВС Манастира“, „Барон – Н“ ЕООД);
         - в община Павликени: в гр. Павликени („Фидком“);
         - в община Полски Тръмбеш: в гр. Полски Тръмбеш (общински);
         - в община Свищов: в гр. Свищов („Ловна хижа“, „Паметниците“ и „Лориен“) и с. Ореш.

 

Във връзка с настъпването на лятото и началото на сезона за къпане, през м. май 2017 г. от служители на отдел „Държавен здравен контрол“ в дирекция „Обществено здраве“ е връчено предписание на 46 фирми, експлоатиращи открити плувни басейни на територията на областта. Предписанието включва, както мерки, свързани с осигуряването на хигиенен и противоепидемичен режим в обектите, така и относно контрола върху качествата на водата в басейните.        



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)