Инж. Добромир Добрев се срещна с гости от пет държави

Мисия

21-06-2017, 12:37

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Горна Оряховица е домакин на фолклорна фиеста

Съставите, участници в ХІІI Международен фолклорен фестивал „Раховче” гостуваха в Община Горна Оряховица. Представителите на Сърбия, Испания, Грузия, Молдова и България бяха приети в Зала №1 от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. На срещата присъстваха и заместник-кметът Йорданка Кушева и Милена Николова, директор дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”. На срещата с кмета на Общината присъстваха и най-малкият и най-възрастният участници 5 месечният Ерик и 65-годишният Мигел Анхел от „Фолклорният ансамбъл „Ариес Кастеланос” от Испания.

Инж. Добрев приветства гостите с „добре дошли”. „С началото на фестивала дойде и хубавото време и слънцето над Горна Оряховица изгря. В продължение на няколко дни ние имаме удоволствието да се насладим на вашето изкуство, на песните и танците, които ни показвате. Пожелавам ви тук да намерите много нови и добри приятели, да запазите хубави спомени от Горна Оряховица и да ни гостувате отново”, обърна се към гостите инж. Добромир Добрев.

След приветствието, домакини и гости пристъпиха към традиционната размяна на подаръци.

Инж. Добромир Добрев по традиция получи от председателя на НЧ „Братя Грънчарови 2002” Иван Иванов купа, символ на фолклорните фестивали, организирани от читалището.

В края на срещата домакини и гости запечатаха визитата в Община Горна Оряховица с обща снимка за спомен.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)