Заниманията по тъкачество остават в горнооряховския музея още две „Семейни съботи”

Мисия

21-06-2017, 14:19

Снимка:

Исторически музей Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Работното време за всички желаещи е от 10 до 17 часа

Творческото ателие „Румени черги” ще бъде част от музейните атракции на 24 юни и 1 юли. Поради големия интерес през първата събота организаторите ще предоставят още две възможности на посетителите да се запознаят с особеностите на тъкачеството.

Така ще бъде реализирана и идеята, възникнала по време на първото издание, да се изработи голямо пано, посветено на 55-годишнината на Исторически музей – Горна Оряховица. В неговото изтъкаване ще се включат всички посетители от трите поредни съботи, като всеки от тях ще може да вложи своите предпочитания за цвят, орнаменти, техника и идеи. Заедно с музейния екип ръководител и обучаващ в работното ателие отново ще бъде Румена Димитрова, преподавател от СУ „Георги Измирлиев”.

Работното време на музея за всички желаещи да участват в „Семейните съботи” е от 10 до 17 часа. И през това лято билетът за едно семейство остава 2 лева. Входната такса ще дава възможност на посетителите да участват в творческите ателиета и играта „Загадката на музея”, да разгледат както постоянната експозиция, така и новооткритата изложба „Тракийската принцеса войн”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов