Даниел Панов посрещна журналисти от водещи руски национални медии

Велико Търново Лайф

21-06-2017, 19:08

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кметът на Велико Търново Даниел Панов посрещна група журналисти от водещи руски национални медии. Делегацията е на посещение в старопрестолния град и архитектурния резерват с. Арбанаси. По време на работната среща бяха обсъдени възможности за популяризиране на България и Велико Търново като туристически дестинации. Акцентът бе поставен върху възможностите за културен туризъм в старопрестолния град и региона.

Още в сутрешните часове на днешния ден журналистите от Русия разгледаха крепостите Царевец и Трапезица, Мултимедийния посетителски център с представените сцени и събития от епохата на Второто българско царство, музей „Възраждане и Учредително събрание”, катедралния храм „Рождество на Пресвета Богородица”. Обиколката им включи също Самоводската чаршия, църквата „Възкресение Христово” и паметника на генерал Гурко в парк „Марно поле”. В Арбанаси представителите на медиите останаха силно впечатлени от средновековния храм „Рождество Христово”. 

Кметът Даниел Панов запозна гостите със съвременния облик на Велико Търново като проспериращ град, в чиято градска среда, туристическа, образователна, спортна, здравна и социална инфраструктура за последните няколко години са инвестирани над 120 милиона лева европейски средства. Разговорът обхвана въпроси за многобройните събития в областта на културата и изкуствата, дванадесетте международни фестивала, високата раждаемост, завишения инвестиционен интерес и инвестициите, рекордно ниската безработица.

„Уверен съм, че ще бъдете добри посланици на Старата българска столица, на облика й като целогодишна дестинация за културен туризъм, образователно средище и проспериращ град”, обърна се Даниел Панов към журналистите от Русия. Гостите заявиха, че при първа възможност ще посетят отново старопрестолния град.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов