Съвета на децата ще заседава в старата столица

Велико Търново Лайф

22-06-2017, 11:09

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Второто редовно заседание на Съвета на децата ще се проведе от 24 до 26 юни 2017 г. в гр. Велико Търново. Старата столица на България ще събере представителите на младите хора, които формират детския консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето.

Официалното откриването на срещата ще се състои 24 юни, събота, от 13 часа в залата на Общинския съвет в Община Велико Търново. Председателят и заместник-председателят на  ДАЗД Офелия Кънева и Валентин Димитров ще приветстват членовете на Съвета. Към тях ще се присъединят заместник-министрите на труда и социалната политика Росица Димитрова, на образованието и науката г-жа Деница Сачева, на младежта и спорта г-жа Ваня Колева и на културата г-н Румен Димитров. Домакин ще бъде кметът инж. Даниел Панов.

В дневния ред на тридневното заседание е предвидено обсъждането на теми, свързани с гарантиране на гражданските права и отговорности на децата и младите хора, превенция на насилието и агресията в училище, както и необходимостта от промени в Наредбата за приобщаващото образование.

Съветът на децата ще планира бъдещите си инициативи – за лятната ваканция, за продължаване на инициативата „Деца помагат на деца“, насочена към подкрепа на момчетата и момичетата от резидентните услуги, реализиране на кампанията „Панаир на професиите“.

 

  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов