Осъдиха търновец, съсипал жилището си, продадено от съдия-изпълнител

Крими

22-06-2017, 11:54

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Длъжникът свалил дограмите, мивките, вратите и дори … душа

Година и половина лишаване от свобода, отложени за период от три години, получи великотърновец, съсипал вече продаденото си от съдия- изпълнител жилище.

В.И.М. получил жилището от брат си и му направил ремонт. Междувременно обаче изтеглил банков кредит в размер на 110 000 лв., а като залог предложил на банката жилището. Поради непогасяване на заема, през 2013 г. апартаментът бил обявен на публична от частен съдебен изпълнител. В.М. опитал да разговаря с потенциалния купувач В.Ж.Р., като искал да я разубеди, но тя купила жилището, предлагайки най-висока цена. След покупката подсъдимият поискал от новата собственичка 10 000 лв. за направения ремонт, като я предупредил, че ако не ги даде, ще изнесе всичко от дома, включително и елинсталацията. След като не получил парите, на 19 август 2013 г., когато трябвало да предаде ключовете на съдия-изпълнителя, В.И.М. събрал бригада и реализирал намеренията си – свалил всички врати с рамките, дограмите, радиаторите с измервателните уреди на тях, мивка, елтаблото и контактите, откъртил плочките, взел и ламината и гипскартона…

За деянието Районният съд във Велико Търново го осъжда и да заплати общо 9 362 лв. на новата собственичка на имота, 374 лв. държавна такса върху уважения иск и 855 лв. разноски по делото.

Взетото от подсъдимия, което оставил на съхранение в склад в Старата столица, се конфискува в полза на държавата.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Великотърновския окръжен съд в 15-дневен срок.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов