Две финалистки за голямата награда на Фондацията на Бербатов са от Клуб „Зоки”

Велико Търново Лайф

22-06-2017, 13:49

Снимка:

СК Зоки

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Това са Гала Захариева и Камелия Къндева

Две финалистки за голямата награда на Фондацията на Бербатов „Успелите деца на България” са от великотърновския спортен клуб „Зоки”.

Гала Захариева е финалист за Голямата награда на Фондацията в категория Изкуства, V-VІІІ клас. 14-годишната Гала от В. Търново е ученичка на Зорица Радловска. През 2016 г. тя е с множество постижения в танцовото изкуство, сред които първи места на III Световна танцова олимпиада в Москва, Балканската танцова олимпиада в Белград и други танцови конкурси във В. Търново, Пловдив, София и други - общо 14 първи места за солови изпълнения на международни и национални състезания.
Гала кара професионално ски и е начинаеща в тенис на корт.

Камелия Къндева е финалист за Голямата награда на Фондация „Димитър Бербатов“ в категория Изкуства, ІХ-ХІІ клас. 16-годишната Камелия от с. Самоводене се занимава със съвременни танци при Зорица Радловска във В. Търново. През 2016 г. Камелия печели общо 37 призови отличия от републикански и международни турнири, от които 26 са за първо място. Сред тях първи места на ХIII Световна танцова олимпиада в Москва, Балканската танцова олимпиада в Белград и др. Наградена е и с индивидуална стипендия за обучение в балетна школа за съвременен танц Mondial Dance в Рим. Другите интереси на Камелия са свързани с математика и лека атлетика.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов