Още трима телефонни измамници задържани при спецакция

В операцията са участвали служители на областните дирекции във В. Търново и Русе и жандармеристи

Специализираната полицейска операция е проведена на 14 и 15 юни тази година на територията на градовете Русе и Ветово. Тя е осъществена под ръководството на ГД «Национална полиция» и в нея са участвали служители на областните дирекции на във В. Търново и Русе и дирекция «Жандармерия». В хода на операцията са задържани трима жители на Ветово - 29-годишния М. Д., 30-годишния А. А. и 47-годишния З. Х., известни на полицията и осъждани. При извършени претърсвания в техни имоти на теритоирята на Русе и Ветово са иззети множество мобилни телефони, СИМ карти, златни накити и значителна сума пари.  В хода на разследването е установено, че в периода 12 май – 4 юни тази година във В. Търново тримата, след прадварителен сговор и в различно съучастие са извършили 7 телефонни измами. При всички случаи е използвана добре познатата схема «съдействие при задържане на телефонни измамници». По първоначални данни от престъпната си дейност тримата са успели да измъкнат от потърпевшите около 20 000 лв. и златни накити.  
След доклад на материалите в прокуратурата тримата са привлечени, като обвиняеми, наложени са им мерки за неотклонение «задържане под стража». Работата по документиране на престъпната им дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.

Преди дни криминалистита заковаха и други ало измамници, като събраха нужните доказателства, които да ги оставят в ареста до съдебния процес. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов