Директорът на полицията и кметът на Елена проведоха съвместни приемни

Мисия

23-06-2017, 06:39

Снимка:

ОД МВР

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Директорът на ОДМВР – В. Търново проведе приемни с жителите на Елена и селата Майско, Константин и Каменари.

Инициативата е на старши комисар Димитър Машов, директор на ОДМВР – В. Търново и се проведе на 21 юни, съвместно с кмета на община Елена инж. Делян Млъзев. 

Целта бе да се чуят проблемите на хората, предложения за подобряване на взаимодействието между полиция, местна власт и гражданите, с цел противодействие на престъпността и подобряване начина на живот в малките населени места.

По време на срещите стана ясно, че жителите на населените места в община Елена са доволни от работата на полицейските инспектори, които обслужват съответните райони, имат постоянна връзка с тях, отзовават се при всеки сигнал. В селата Константин и Майско беше поставен въпроса за безопасността на движение, предвид това, че главния път Сливен – Елена минава през двете села. С цел предотвратяване на тежки инциденти ще бъде направено обследване на рисковите участъци и ще зачести работата на екипите на Пътна полиция за контрол на скоростта.  Хората поставиха и въпроси, касаещи бездомните кучета и уличното осветление в тъмната част на денонощието.

В кратки срокове в Елена и селата Константин и Майско ще бъдат открити центрове за работа с деца. В тях два пъти седмично през ваканцията полицейски служители и представители на други институции ще работят с малчуганите на теми, касаещи безопасността на движение, вредата от наркотици, цигари и алкохол, компютърни престъпления и още много други полезни и интересни занимания.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов