Румънски туристи паднаха с кола в 6-метров ров в Арбанаси

Животът

23-06-2017, 11:59

Снимка:

Times.bg

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Туристи от Румъния са се "приземили" с автомобила си в дълбок ров във великотърновското село Арбанаси. Инцидентът станал около 10,50 часа днес в близост до хотелски комплекс в архитектурният резерват.

Мъж и жена на около 60 г пристигнали от северната ни съседка и решили да се настанят за уикенда в туристическата база. Чужденците се насочили с автомобила си "Нисан" към паркинга. Докато търсели място за колата, обаче внезапно полетели към дъното на дълбок изкоп.

Въпреки, че строителният обект бил със заграждения и указателни табели, румънците се озовали в 6-метровата яма като возилото се преобърнало по таван.

Работници на обекта и служители от хотела незабавно подали сигнал на тел.112 и сами се притекли на помощ на бедстващата двойка. Няколко здрави мъже успели на ръце да обърнат колата. В това време пристигнали огнеборци и линейка.

Пожарникарите измъкнали румънците, които били с охлузни рани и натъртвания. Пострадалите незабавно били откарани в областната болница във Велико Търново без опасност за живота. На местопроизшествието пък се чака специален кран, който да извади автомобила от изкопа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов