Отборът на ПМГ победи в игрите „Ние знаем как да бъдем здрави”

Животът

23-06-2017, 12:15

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Организатори на традиционната проява са РЗИ и община Велико Търново

В парк „Дружба” във Велико Търново се проведоха традиционните образователни игри „Ние знаем как да бъдем здрави” по теми, свързани със здравословния начин на живот, посветени на Международния ден за борба с наркоманиите - 26 юни и здравословния начин на живот.
Организатор на проявата е Регионална здравна инспекция - Велико Търново в партньорство с Община Велико Търново, Младежки дом - Велико Търново и доброволци от ПГЕ „Ал. Ст. Попов”.
Участниците в образователните игри демонстрираха своите знания и умения по теми, свързани с превенцията на ХИВ и сексуално-преносимите болести, наркоманиите и алкохола, здравословното хранене и затлъстяването.
В състезанието взеха участие общо 18 отбора с по 3 участника на възраст 14 – 19 години от 8 училища в старата столица, както следва: СУ „Ем. Станев” (4 отбора); СУ „Вела Благоева” и ПМГ „Васил Друмев” (с по 3 отбора); ПГСАГ „А. Попов”, Старопрестолна гимназия по икономика и Спортно училище (с по 2 отбора); ПГ по моден дизайн и СУ „Вл. Комаров” (с по 1 отбор).
Победител в надпреварата с 40 точки стана отборът на ПМГ „Васил Друмев” в състав: Йордан Лидански, Йорданка Станева и Калоян Панев.
На втора позиция с резултат 38 точки се класира отборът на СУ „Вела Благоева с участници Антония Димитрова, Гергана Георгиева и Янита Пенева. Третото място заеха учениците от Спортно Училище в състав: Владислав Димитров, Алекси Станоев и Кристиан Хрелев с резултат 34 точки.
Всички участници в игрите получиха грамоти, а победителите – и индивидуални награди, осигурени от Община Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов