С богата програма Младежкият дом във Велико Търново посреща лятото

Мисия

24-06-2017, 13:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Сред интересните занимания е лятната музикална школа

Лятна музикална школа и театрална работилница, безплатни консултации на младежи в региона, отбелязване на Международния ден на младежта и участия на школите в различни национални и международни конкурси са част от събитията, предвидени през лятото в Младежки дом Велико Търново. Екипът в културната институция работи усилено и през летните месеци, като се съобразява с по-лекия график на излезлите във ваканция деца и младежи, коментира в интервю за Общинското радио Ваня Лазарова от Младежкия информационен консултантски център.

Сред интересните занимания, на които могат да се насладят децата на Велико Търново, е лятната музикална школа. Тя е предназначена за онези, които имат афинитет към класическата музика, и имат желание да се запишат в групите, които се сформират през месец септември. Те ще получат насоки от преподавателите. Школата през топлите дни е предназначена и за деца, които са част от различните класове по музикални инструменти, но искат да допълнят познанията си в музикално отношение. Всичко това се случва с предварителна договорка с преподавателите, а графикът се уточнява на място. Пиано, цигулка, китара, акордеон и виолончело са инструментите, които могат да усвояват децата. Телефонът, на който може да се получи допълнителна информация, е 062/622696. Данни могат да бъдат дадени и от дежурните на място в стая 205.

Младежкият дом във Велико Търново тази година работи по проект „Младежки информационно-контултантски център” в рамките на Националната програма за младежта 2016-2020. В рамките на този проект се провежда и  театрална работилница в Младежки дом-Килифарево. Групите се ръководят от Саид Джамбазов, студент по фармация в София. Той ще работи с две групи, уточни Лазарова. Актьорите ще представят резултата от своите усилия в началото на месец септември.

В рамките на проекта са предвидени и срещи в малки населени места в общините Велико Търново, Лясковец, Павликени и Свищов. Здравословният начин на живот, трафикът на хора, трудовата експлоатация и  рисковете от общуването в социалните мрежи са част от темите, които обсъждат в рамките на срещите експерти и младежи. „Читалищните ръководства в малките населени места могат да ни потърсят, ще намерим начин и форма за отговор. Разполагаме с екип, който може да отговори на потребностите”, категорична бе Лазарова. Сред екипа на Младежкия дом са двамата юристи – Никола и Мариета Живкови, които са част от работната група на Министерството на младежта и спорта по разработване на промените в Закона за младежта, информира Ваня Лазарова.

Културната институция се подготвя и за отбелязването на Международния ден на младежта – 12 август.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов