Велико Търново домакинства изнесено заседание на Съвета на децата

Велико Търново Лайф

25-06-2017, 00:04

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Велико Търново е домакин на изнесено заседание на Съвета на децата. Старата българска столица събра представителите на младите хора, които формират детския консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето. Тридневният форум ще бъде посветен на различни теми, свързани с гарантиране на гражданските права и отговорности на децата и младите хора, превенцията на насилието и агресията в училище, както и приобщаващото образование.

Заседанието бе открито от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков. Той приветства участниците и ги поздрави от името на кмета на старопрестолния град Даниел Панов. „Смисълът на всички стратегии, политики и бюджети е да дадем възможност на децата и младите хора да растат, да получават възпитание и образование в една спокойна, предвидима и добронамерена среда. Така те ще могат да реализират мечтите и идеите си. Щастлив съм, че домакинстваме събитие, което е пряко свързано с насърчаването на детското и младежко участие в процесите на взимане на важни решения по важни въпроси за обществото ни”, каза по време на откриването Ганчо Карабаджаков.

Във форума участват също заместник-министрите на труда и социалната политика, както и на културата – Росица Димитрова и Румен Димитров, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева, представители на институции и неправителствени организации.

Във Велико Търново консултативният орган ще планира бъдещите си инициативи – за лятната ваканция, за продължаване на инициативата „Деца помагат на деца“, насочена към подкрепа на момчетата и момичетата от резидентните услуги, реализиране на кампанията „Панаир на професиите“ и др.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)