Безплатни летни занимания предлага Общинския детски комплекс в Старата столица

Мисия

26-06-2017, 08:35

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Програмата стартира от 3 юли и ще продължи до края на август

Център за подкрепа за личностно развитие Общински детски комплекс отново отваря врати за летни школи и занимания по интереси, за децата и учениците от старопрестолната столица.

Програмата стартира от 3 юли и ще продължи до края на август. Заниманията ще се провеждат в сградата на Общински детски комплекс, на бул. „България”, № 24, от 9 до 13 часа.

Участниците в летните школи ще имат възможност да се запознаят с устройството на народните инструменти и да направят първи стъпки във възпроизвеждането на народна музика, от 10 до 14 юли, под ръководството на доц. Митко Димитров – диригент на народен оркестър.

Ателието „Творя, играя, мога” с ръководител Анелия Пейчева ще отвори врати от 10 юли. В него деца на възраст от първи до четвърти клас ще имат възможност да творят изделия от хартия и естествени материали, ще изработват украси, аксесоари, пана и др.

Школата по народно пеене с ръководител Галина Иванова ще отвори врати от 17 до 21 юли. В нея участниците ще мога да развиват певческите си умения, да разучават народни песни от различни фолклорни области.

Желаещите да се занимават с български народни хора могат да посещават курса на Петър Петров от 24 до 28 юли.

Танцово студио в стиловете MTV, хип-хоп и модерн под ръководството на Валентина Караиванова ще работи от 31 юли до 4 август, за ученици от 1 до 8 клас.

С най-важното от развитието на града ни, както и с бита и културата на търновци през вековете, могат да се запознаят любителите на историята, като посещават от 7 до 11 август  заниманията на клуба по История на родния край, с ръководител – Мария Джамбазова.

От 14 до 18 август включително под ръководството на Петя Василева стартира обучение във вокално пеене, разучаване на песни със съвременно звучене и уроци по пиано за ученици от I  до VII  клас.

Лятната ваканционна програма ще завърши със занимания в школата по акордеон, с ръководител Веселин Атанасов – от 21 до 25 август.

Всички занимания са безплатни. Желаещите да участват в нашите летни школи могат да подадат заявление в деня на започване на съответната школа или всеки работен ден.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов