Десетки жители на община Полски Тръмбеш поставиха проблемите си пред депутата от ГЕРБ Станислава Стоянова

Мисия

27-06-2017, 13:07

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Сред тях бяха и представители на местната структура на Съюза на инвалидите

Десетки жители и кметове на населени места в община Полски Тръмбеш посетиха приемната на народния представител от ГЕРБ Станислава Стоянова. Представители на местната структура на Съюза на инвалидите в България споделиха, че не могат да стигнат до офиса на Агенция социално подпомагане в града, защото се намира на четвъртия етаж на сграда, в която няма асансьор. Те заявиха, че в организацията членуват повече от 100 души, за по-голямата част от които е непосилно да изкачват стъпалата до четвъртия етаж, но пък са задължени всяка година да подават декларация до АСП. Народният представител Станислава Стоянова пое ангажимент да разговаря с ръководството на Агенцията, при възможност техен служител да посещава офиса на Съюза на инвалидите, за един час, в периода, в който декларациите трябва да се подават.

Жители на село Петко Каравелово пък се оплакаха от решението на Общинския съвет в Полски Тръмбеш, с което съветниците не дават съгласие за преобразуване на основното училище „Васил Левски” в населеното място в Обединено училище. Според местните жители това не е спомогнало за увеличаване на броя на учениците в гимназията в Полски Тръмбеш. Напротив, оказало се, че родителите, вземайки предвид факта, че децата им трябва да пътуват всеки ден до училището в града, сметнали за по-добре да ги преместят в по-големи населени места като Велико Търново. „Това води до по-бързото обезлюдяване на общината, тъй като тези деца са в горен курс и едва ли ще се върнат от големите градове, след като завършат.” – каза жител на селото.

С подобен проблем към народния представител се обърнаха и жители на село Страхилово. Там училището бива закрито, след като наскоро в него е вложена инвестиция от над 400 хил. лева.

Кметовете и жители на селата Каранци и Орловец сигнализираха за лошото състояние на пътя Стражица – Полски Тръмбеш, който минава през двете населени места и е част от републиканската пътна мрежа. По думите им от Областното пътно управление са изпратили писмо, с което уверяват местната управа, че пътят ще бъде ремонтиран до средата на юли, тази година. Хората са притеснени, че ремонтните дейности все още не са започнали. Станислава Стоянова пое ангажимент да провери защо дейностите се бавят и да информира кметовете за това.  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов