Експерти по сигурността от четири държави посетиха Велико Търново

Животът

28-06-2017, 15:59

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Експерти по сигурността от Израел, Германия, Русия и Сърбия посетиха Велико Търново. Те бяха приети от кмета Даниел Панов, който ги запозна с историята на старата българска столица, съвременния облик на града като целогодишна дестинация за културен туризъм, образователен и икономически център. Темите на разговора бяха свързани със съвременните системи за гарантиране на сигурността и обществения ред, IT-решенията и иновациите в тази сфера, видеонаблюдението.

В срещата участваха също областният управител проф. Любомира Попова, българският посланик в Израел Димитър Михайлов, почетният консул на чуждестранната държава у нас проф. Красимир Методиев, началникът на НВУ „Васил Левски” бриг. ген. Пламен Богданов.

През ноември2016 г. Даниел Панов бе единственият български представител, който участва в 31-та Световна среща на местните власти в Израел. Основният фокус на престижното събитие бе поставен върху устойчивото развитие на градовете чрез интегриране на високите технологии и иновациите, насърчаване на предприемачеството и стартъп компаниите, гарантиране на сигурността на гражданите, опазването на обществения ред. В технологични центрове бяха демонстрирани съвременни IT-системи за управление на градовете.

Гостите разгледаха Самоводската чаршия, крепостта Царевец, Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов” и средновековната църква „Свети Четиридесет мъченици”. Те са на посещение в България във връзка с участието им в международен семинар по контра-тероризъм, чийто домакин бе Варна.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)