Община Велико Търново увеличи двойно финансирането за ФК „Етър”

Спорт

29-06-2017, 12:08

Снимка:

ФК "Етър", архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

БСП поиска общината да стане съдружник в клуба

От 150 000 лв. на 300 000 лв. се увеличава общинската субсидия за ФК „Етър”, реши днес Великотърновският общински съвет, Предложението беше направено от общинска администрация и бе подкрепено от 29 съветника от общо 30 съветници. Въздържа се единствено д-р Мавродий Калейнски.

„Виолетовите” влязоха в Първа лига и така постигнаха отдавна лелеяното желание не само на Общината, но и на хилядите си фенове. „Аз подкрепям това предложение, защото така ще дадем скромния си принос Велико Търново да има футболен клуб и футболна история, каквато заслужава. Също така искам да поздравя общинската администрация за това, че от месец и половина се полагат усилия за терена на бившата ледена пързалка. Благодаря за бързата реакция и добрата организация.” – каза Николай Илчев, съветник от АБВ.

Стоян Витанов от групата на БСП поздрави пък колегата си от ГЕРБ Александър Нанков, който беше президент на футболния клуб, за хъса и всичко, което е дал от себе си футболистите днес да са в Първа лига. Петко Тюфекчиев, също от БСП, настоя община Велико Търново да предприеме действия и да стане съдружник в клуба, тъй като в момента се явява само спонсор.

Субсидия за ФК „Етър” ще се дава поетапно на траншове, което ще става с промени в бюджета, поясни заместник-кметът Снежана Данева – Иванова.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)