„Шарено пиле петровско” радва малки и големи в Церова кория

Мисия

30-06-2017, 08:32

Снимка:

velikotarnovo.utre, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Зона за отдих, разхладителни напитки, скара, питка и печено пиле ще бъдат на разположение на гостите

Второто издание на фолклорния фестивал „Шарено пиле петровско” подготвят в село Церова кория. Празникът започва в 9 часа на 1 юли, събота, съобщи за Общинското радио кметът на населеното място Христо Кунчев. 26 групи за автентичен и обработен фолклор и седем индивидуални изпълнители от 19 населени места от различни области на България ще се качат на сцената под открито небе. За публиката е осигурена дебела сянка, уверява кметът. Пчелище, Дебелец, Присово, Балван, Шемшево и Велчево, както и домакините от с. Церова кория, са населените места от община Велико Търново с представители във фестивала тази година. Участници от Обзор, Долни Чифлик, Дряново, Горна Оряховица, селата Вардим, Хаджи Димитрово, Галици, Беброво, Драгижево, Мерданя, Ганчовец и Йоглав, също ще се изявят във фолклорното събитие.

Зона за отдих, разхладителни напитки, скара, питка и печено пиле ще бъдат на разположение за всички гости на „Шарено пиле петровско”. А за тези, които не са толкова ранобудни, остава успокоението, че фестивалът продължава до около 14 часа. Той е с вход свободен, а за всеки от участниците ще има специално изработени с София медни плакети, допълни Христо Кунчев.

Шарено пиле петровско е фестивал, който се провежда в дните около християнския празник Петровден. Миналата година бе неговото първо издание.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)