Ученици от ПГЛПС – Свищов бяха гости на кмета Генчев в Община Свищов

Мисия

30-06-2017, 13:38

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поводът за посещението беше предстоящо пътуване на учениците до Валенсия

На проведената среща учениците разговаряха с кмета на общината Генчо Генчев и директора на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов. Поводът за посещението беше предстоящо пътуване на учениците до Валенсия, Испания по проект: „Испанският опит в кулинарното изкуство“, по Програма „Еразъм+“. Учениците от XI"б" клас професия "Готвач", специалност "Производство на кулинарни изделия и напитки", с ръководител г-жа Лиляна Димитрова, ще проведат триседмична производствена практика в Испания през месец юли. Те разказаха пред кмета Генчев и Росен Маринов, че за целта са преминали обучение с продължителност 10 часа, в което са се запознали с народопсихологията на испанците, начина им на живот и форми на поведение. Г-жа Лиляна Димитрова сподели, че учениците ясно осъзнават отговорността на своето посещение и начина по който ще представят не само училището, но и община Свищов в Испания.

Кметът Генчев им благодари за визитата и им пожела да надградят своите практически умения по изучаваната професия, да се възползват от възможността да подобрят езиковите си компетентности, и не на последно място – да се забавляват от възможността да се запознаят с културните традиции на посетените държави и създаването на нови приятелства.

Директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов използва възможността да благодари на учениците, учителите и ръководството на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство, за оказаното съдействие при организацията на кетъринга за 27 юни, по повод празника на града. „Високото ниво на подготовка и отговорното отношение към ангажиментите, които с увереност показват учениците, за пореден път бяха доказани в съвместната ни работа. Ние сме изключително доволни от нашето партньорство и ще бъдем радостни да го продължим, и доразвием.“ – каза директорът на дирекцията.

В края на срещата кметът Генчев поднесе подаръци за учениците и училището, сред които и грамоти за участието им в програмата по повод честванията на 140 годишнината от освобождението на Свищов. Росен Маринов предостави емблематични за община Свищов сувенири, с които учениците пътуващи до Испания да представят нашия град и неговите културно-исторически забележителности на испанските си партньори в проекта.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)