Кампания „Безопасно и здравословно лято” планира във Велико Търново Съветът на децата

Животът

01-07-2017, 08:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Алтернатива на престоя пред компютъра ще са организираните множество спортни занимания

Повече от десет центъра за настаняване от семеен тип са посетили членовете на Съвета на децата като част от инициативата „Деца помагат на деца”, коментира председателят  Йоана Захариева във Велико Търново. Тя обясни, че срещите не са били формални и с времето се е изградила приятелска мрежа около пребиваващите в тази услуга подрастващи. Според членовете на Съвета с тях трябва да се работи повече за мотивацията им да успеят, както и по финансовата им грамотност.

„Вариант за това са стажове в различни подходящи фирми, както и организацията Джуниър ачийвмънт, която създава навици в различна професионална среда у младите хора. Добре би било момичетата и момчетата от Центровете за настаняване от семеен тип да се срещнат с успели младежи, които са били в такива услуги. Полезни ще са и срещи с известни личности, които да споделят своя път към сбъдване на мечтата си”, коментира председателят на Съвета на децата.

Лятна кампания „Безопасно и здравословно лято” планираха на заседанието си във Велико Търново участниците в двудневното заседание на Съвета на децата. В него като алтернатива на престоя пред компютъра ще са организираните множество спортни занимания и състезания в различните населени места.  Следващото заседание ще е през октомври в Стара Загора, обяви председателят Йоана Захариева. Тя уточни, че акцент в него ще бъде темата за безопасния интернет. Ще бъде дискутиран и въпросът с осиновяването, както и радикализацията на младите хора. Необходимо е вече да се намери и формула за включване в Съвета на децата и на представител на децата бежанци.

В момента в 15 области, сред които и Велико Търново, вървят избори за излъчване на представители на съответните региони в Съвета на децата. Те ще бъдат с мандат от две години, като е възможно и преизбирането им, обясни още Йоана Захариева.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов