Три училища от областта с награди в Националния конкурс „Посланици на здравето”

Мисия

01-07-2017, 08:28

Снимка:

Министерство на здравеопазването

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те бяха поздравени лично от министъра на здравеопазването проф. д-р Николай Петров

Ученици от Велико Търново, Горна Оряховица и Свищов са сред победителите в Националният ученически конкурс “Посланици на здравето“ за 2016/2017 г.

Във възрастовата група 1-ви - 4-ти клас І-во място спечели проектът „Назад към природата”, на учениците от 3г клас от ОУ „Св. Патриарх Евтимий”, гр. Велико Търново с ръководител Силвия Пенева. ІІІ-то място е за проекта „Приятели на здравето”, на учениците от 4в клас от СУ „Николай Катранов”, гр. Свищов, с ръководител Стефка Николаева.

Във възрастовата група 5-ти - 8-ми клас първи се класираха ученици от 5 и 6 класове от ОУ „Иван Вазов“, гр. Горна Оряховица, с ръководител Калина Йорданова. Те впечатлиха журито с проект със заглавие „Супер сила за нашия живот – хранене, здраве и спорт“.

Децата получиха наградите си лично от министъра на здравеопазването проф. Николай Петров на церемония в София.
Националният ученически конкурс “Посланици на здравето“ за 2016/2017 г., се проведе по инициатива на Министерството на здравеопазването (МЗ), в партньорство с Министерството на образованието и науката (МОН), Министерството на културата (МК) и Министерството на младежта и спорта (ММС), Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Представителството на Европейската комисия в България (ПЕКБ).

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)