12 състезатели на „Акро Нова” и „Джим Денс” се окичиха с медали от Държавното по акробатика

Спорт

01-07-2017, 13:26

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Домакин на първенството бе Горна Оряховица

12 състезатели, част от 5 акробатични вида, на горнооряховските клубове „Акро Нова” и „Джим Денс” са сред медалистите от Държавното първенство по спортна акробатика, което се проведе в Горна Оряховица. Шампионатът се организира от Българската федерация по спортна акробатика със съдействието на Община Горна Оряховица. Участваха 188 състезатели в 42 акробатични вида от 14 клуба. Първенството бе и контролно състезание за подбор на националния отбор, който ще представя България на Европейското първенство в Полша през октомври. Потенциалните национали бяха наблюдавани от националния селекционер Драгомир Драганов. Превъзходна организация във всяко едно отношение, за което изказвам специални благодарности на домакините, коментира Драганов. Най-важното за мен е, че общото ниво, в сравнение с миналата година, е много по-високо. Има качествен скок в представянето на състезателите, което говори за добра треньорска работа и израстване в техническо отношение. Извън набелязаните досега претенденти за националния отбор, си отбелязах поне още 4-5 вида, които ще следя с интерес и ще включа в плановете си за следващата година. И в двата горнооряховски клуба видях няколко много качествени състезатели, които, ако се окомплектоват с подходящи партньори, ще имат голямо бъдеще. Доволен съм и от състезателите, които вече са част от разширения национален отбор. За разлика от предишното контролно състезание, забелязвам, че са пределно мотивирани и работят добре. Така че, с две думи, няма да имам трудности в окомплектоването на националния отбор. Съставът му ще бъде определен вероятно следващата седмица, след като направим анализ на резултатите, коментира още Драганов.
Медалите от многобоя в различните видове и възрасти отидоха на много адреси, но значителна част останаха в Горна Оряховица.
Тройката жени на „Акро Нова” е шампион в младша възраст 7-15 години. Ванеса Стойчева, Дарина Божилова и Маринела Люцканова са първи в многобоя, следвани от тройката на КСА „Бургас” и ЦСКА.
Двойката мъже на „Джим Денс”, съставена от братята Мартин и Данаил Илиеви, е шампион в многобоя в старша възраст 11 – 16 години.
В същата възрастова група шампион е специално селектираната за националния отбор смесена двойка от Ивайло Люцканов от „Акро Нова” и Виктория Чобанова от „Нефтохимик” (Бс).
Тройка жени на „Джим Денс” – Александра Нямова, Даяна Енчева и Елена Ангелова, е на трето място в група младежи 10-18 години. Първи в тази група са момичетата от СКЧА Ботевград, пред ЦСКА.
Във възраст 11-19 години женската тройка, съставена от състезателки на двата горнооряховски клуба – Михаела Илиева, Нелина Желязкова и Цветелина Савова, също е шампион.
Останалите победители са КСА „Бургас” при двойка жени 7-15 г. Същият клуб има шампионки и при женската двойка във възраст 11-16 г. Двойката на ЦСКА е на първо място при жени 10-18 г. При смесените двойки в тази възраст първи са „Акро Тамп” (Сф).
Смесена двойка от Бургас и Айтос е на първо място при смесените двойки във възраст 11-19 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов