Рап битка и Празник на цветовете организира Градският ученически парламент

Животът

01-07-2017, 11:13

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Началото е днес от 20 часа край Художествената галерия „Борис Денев”

Градският ученически парламент във Велико Търново организира рап битка в старата столица. Тя ще се проведе днес от 20 часа край Художествената галерия „Борис Денев”. „Целта ни е да покажем колко много са младежите в града, които се занимават с рап. Даваме им възможност да покажат, че разбират от това, и че могат да се реализират в тази насока”, коментира за Общинското радио председателят на Градския ученически парламент Савина Иванова.

Ако събитието предизвика интереса на публиката и участниците, ще го превърнат в традиционно, категорична е Иванова. Идеята за батъла идва след женския турнир, който организираха неотдавна младежите. „Тогава стана на въпрос, че има изключително много рапъри в Търново. След това едно от момичетата започна да рапира и решихме да направим рап турнир”, обясни Иванова.

Битката ще бъде разделена на пет кръга. Наградният фонд е предоставен от един от съорганизаторите на турнира – Община Велико Търново. Слушалки и музикални колони ще получат тези, които са на първо място. За участниците, класирали се на второ и трето място, са осигурени карти с рам памет.

Рап битката се организира от Градския ученически парламент, Младежкия дом, Община Велико Търново, в рамките на проекта „Арт лято”.

30 са членовете на Градския ученически парламент в старопрестолния град, но всяка седмица бройката им се увеличава, сподели техният председател Савина Иванова. Тя ни съобщи и новината, че организацията ще проведе през месец август Празник на цветовете (Holy Fest). Това е индийски празник, на който всички се обличат в бели одежди и хвърлят във въздуха цветни прахчета. Той символизира победата на доброто над злото. Съпътстван е с много песни, танци и положително настроение.

Традиционният воден турнир е другото събитие, включено в лятната програма на младежите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов