Данъчни инспектори от В.Търново ще проверяват обекти по Черноморието през юли и август

Животът

03-07-2017, 11:10

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Запечатват всеки обект, който не издава касова бележка

Стотици данъчни инспектори от НАП, съвместно с органите на МВР и Агенция „Митници“, започват втората лятна кампания по Черноморието. Над 25 000 проверки предстоят до края на туристическия сезон с акцент отчитането на обороти и издаване на касови бележки.

Инспекторите от отдел „Оперативни проверки“ от ТД на НАП В.Търново също ще се включат в контролните действия. В рамките на два месеца - юли и август - те ще следят за издаване на касови бележки в морските обекти. За пръв път през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира с незабавно запечатване на търговския обект, освен обичайната глоба. Обектите обикновено остават затворени в продължение на 2 седмици след запечатването. От приходната агенция отново ще използват дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите си, за да откриват рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните.

Освен хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти на мониторинг ще бъдат подложени борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки, допълват. В проверките, които ще обхванат цялото Черноморско крайбрежие, а не само големите курорти, ще участват и инспекторите на „Фискален контрол“.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов