Испански празник направиха учениците от СУ „Георги Измирлиев”

Велико Търново Лайф

04-07-2017, 09:11

Снимка:

СУ "Георги Измирлиев"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Шоуто продължи с музикалната игра „Познай песента”

Годишната представителна изява направиха ученици от VI г клас, участници в клуба по интереси „Чуй думите, почувствай музиката, научи испанския” Клубът работи по проект „Твоят час“ под ръководството на Виолета Кожухарова - учител по испански и английски език. Изявата започна с типичния испански танц - фламенко. Под съпровода на песента, 8 момчета и 8 момичета танцуваха с жар и настроение, облечени в типични за танца костюми и аксесоари. Истинско удоволствие за публиката беше да наблюдава малките танцьори, чиято изява беше почти на професионално ниво.

Този танц се осъществи благодарение и на безвъзмездната помощ на Дарина Иванова, родител на едно от децата, която уши полите и аксесоарите. Прекрасната хореография е дело на Надя Стойчева, която проведе многократни репетиции с децата за да се стигне до това впечатляващо представяне.

Представителната изява премина две части. В първата част бяха направени презентации на испански език за историята, типичните елементи, разновидностите и най-ярките представители на фламенкото, както и кратки географски факти за Испания. По забавен начин беше представено и как са протичали репетициите на клуба и първите му изяви. На испански бе направена и презентация на училището.

Втората част, която беше музикално-артистична имаше викторина с въпроси за Испания. Всеки познал отговора, за да получи малка награда, трябваше да каже дума или израз на испански.

Шоуто продължи с музикалната игра „Познай песента”, в която ученик прочита откъс от текста на популярна испанска песен, а човек от публиката след като я познае, преди да си получи наградата, трябваше да потанцува малко на фона на песента.

Изявата на клуба, която се превърна в истински испански празник, приключи с изпълнение на летния хит „Despacito” от участниците и публиката.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов