Малките футболисти на „Чумерна“ Елена спечелиха купата на турнира “FOOTBall for ALL”

Спорт

04-07-2017, 09:41

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Голмайстор на турнира при децата стана Матьо Гагов

Отбор от 15 деца на ФК „Чумерна“ Елена се представи чудесно и е първенец на станалия традиционен турнир “FOOTBall for ALL” в Балчик, организиран от СОНИК СТАРТ. Участието на еленчани с треньор Румен Антонов стана възможно с подкрепата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Малките футболисти от осем отбора на шест града станаха част от Националната кампания на организатора „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“ с цел промяната на обществените нагласи по отношение на различието и създаване на междукултурно единство и уважение.

В продължение на тридневна спортна надпревара малките футболисти показаха изключителни умения и отдаденост на голямата игра. На празничния финал при децата купата на победителя „Чумерна“ Елена връчи Офелия Кънева – Председател на Държавната агенция за закрила на детето. На официалната церемония по награждаването присъстваха Николай Ангелов - кмет на община Балчик и патрон на събитието и проф. Огнян Герджиков – министър-председател на последния служебен кабинет. Г-жа Кънева награди и голмайстора на турнира при децата – Матьо Гагов от ФК „Чумерна“. Еленското момче спечели приза с 13 голови попадения в противниковата врата, две от които на финалната среща на „Чумерна“ с тима на домакините „Черноморец Балчик 2“, завършила с резултат 4:2.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов