Великотърновец е първия българин, отличен с награда на Японската асоциация по психиатрия и неврология

Животът

04-07-2017, 10:00

Снимка:

МУ - Варна

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Д-р Светлин Върбанов взе участие във форум със 7000 психиатри и психолози от Япония и света

Първият българин, отличен с награда на японската асоциация по психиатрия и неврология, е великотърновецът д-р Светлин Върбанов.

В края на юни в град Нагоя, Япония, се проведе конференцията на Японската асоциация по психиатрия и неврология (Japanese Society of Psychiatry and Neurology - JSPN). Великотърновецът д-р Светлин Върбанов, асистент по съдебна психиатрия към Катедрата по психиатрия и медицинска психология на МУ-Варна и лекар в Първа психиатрична клиника към УМБАЛ "Св. Марина"- Варна , бе отличен с престижната награда на японската асоциация – JSPN Fellowship Award. Той е първият българин, носител на това отличие, похвалиха се от Медицинския университет в черноморската ни столица /http://mu-varna.bg/BG/Pages/Prepodavatel-ot-MU-Varna-stana.aspx/.

Наградата е учредена през 2006 година и оттогава се връчва ежегодно на изявени млади учени в областта на психиатрията от цял свят.

На форума, в който взеха участие над 7000 психиатри и психолози от Япония и света, д-р Върбанов изнесе доклад на тема Social Attitudes to Suicide and New Perspectives in Prevention /Социалните нагласи към самоубийството и новите перспективи в превенцията/, включващ и резултати от собствено проучване.

Д-р Светлин Върбанов е син на небезизвестния гинеколог-онколог д-р Върбан Върбанов /за съжаление напуснал този свят преди 11 години/ и д-р Зинаида Върбанова.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов