С нови патрулки и десетки награди търновските полицаи отбелязаха професионалния си празник

Животът

04-07-2017, 11:59

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Малчугани наблюдаваха демонстрация на залавяне на престъпник от четириног полицай

С освещаване на девет нови автомобила и атрактивни демонстрации днес великотърновските полицаи отбелязаха своя професионален празник. „Огромният товар, дългът и отговорността, която носите, усещате на плещите си. Искам да ви благодаря и да ви пожелая здраве и все така да служите на обществото.” – каза в приветствието си директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов. С минута мълчание бяха почетени загиналите служители в системата на МВР. Тържеството продължи с награждаване на отличилите се с висок професионализъм и добри резултати служители на Областната дирекция. Със заповед на министъра на вътрешните работи Валентин Радев с почетен знак на МВР ІІІ степен бяха наградени гл.инсп. Христо Христов и гл. инсп. Атанас Атанасов. С парична награда бяха отличени десетки полицаи, сред които гл. инсп. Илиян Личев, ст. инсп. Мирослав Йорданов, инспекторите Йордан Халачев, Стефан Стефанов, Петко Иванов, Кремена Илиева, Димитър Минков, Нина Златинска и др. Наградени бяха и първенците в турнира по стрелба с пистолет „Макаров” и футболния турнир на Областната дирекция.

Благодарности за добрата съвместна работа към великотърновски полицаи отправиха председателят на сдружението на кметовете и кметските наместници в общината Тошо Кръстев и председателят на областното сдружение Христо Христов.

 „Благодаря на коректността и професионализма ви. Преди 15 години дори не съм си мислил, че  с вас ще достигнем такова ниво на съвместна работа. Не съм си мечтал за такова полицейско присъствие, каквото е днес и каквото хората го усещат и са спокойни.” – каза Христо Христов, който е и кмет на Ново село.

На церемонията присъстваха областният управител проф. Любомира Попова, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, заместник-кметът на общината проф. Георги Камарашев, прокурори, кметове и кметски наместници от общината, както и малчуганите от детска градина „Слънце”. Те бяха впечатлени от демонстрациите на водачите на служебни кучета, които показаха и арест на престъпници с участието на четириног полицай.

Новите полицейски патрулки бяха осветени от отец Славчо и започнаха работа с вой на сирени.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов