Площадка за строителни отпадъци изграждат в Елена

Животът

06-07-2017, 07:00

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Средно по 250 тона строителни отпадъци годишно генерират в общината

Специализирана площадка за събиране, третиране/рециклиране/, оползотворяване и временно съхранение на строителни отпадъци ще се изгражда в Елена. Имотът, върху който ще бъде разположена, е общинска собственост в съседство с бившия Завод за стъкло и не попада в границите на защитена зона от мрежа Натура 2000 и в границите на защитена територия по смисъла на ЗЗТ.

На последната сесия общинските съветници дадоха съгласие за промяна предназначението на имота и одобриха заданието за изработване на плана за застрояване. До неотдавна строителните отпадъци се депонираха на общинското депо в местността „Попсотиров гроб“ край Елена. С изграждането на регионалното депо експлоатацията му беше прекратена от м.октомври 2016 г. със заповеди на директора на РИОСВ и на кмета на общината.

Статистиката сочи, че за последните три години средното количество генерирани строителни отпадъци в общината е 250 тона. Тези количества и изискването към системите за строителни отпадъци съгласно Закона за управление на отпадъците налагат необходимостта от изграждането на специализираната площадка.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов