Павликени помогна на Община Левски след градушките

Мисия

06-07-2017, 18:12

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Община Павликени се отзова на призива на Община Левски за събиране и даряване на цигли (керемиди) втора употреба.

Кампанията в града на Георги Парцалев започна, за да се помогне на населението след мощната градушка, която удари на 3 юли. Тогава суха градушка падна и нанесе поражения на покриви, прозорци и стопанска продукция в града и няколко от селата в Общината. Щетите са големи и няма незасегнато домакинство след бедствието. Затова кметът на Левски Любка Александрова се обърна за помощ към свои колеги.

На призива отклина кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов. Той координира доставянето на 5400 цигли до Левски с транспорт на Община Павликени. Керемидите бяха осигурени от земеделската кооперация в с.Батак с председател Петър Димитров и земеделския производител Николай Рачев в с.Мусина.

Община Павликени и преди е помагала на бедстващи населени места в страната.  С решение на Общинския съвет през 2014г. бяха раздадени на седем домакинства от пострадалите в наводнението в град Килифарево осигурените хладилници и готварски печки. Стойността на дарението беше 2000 лв., които бяха отпуснати от общинския бюджет. Две години по-рано Общината изпрати 4 хладилника, 4 готварски печки, един тон фураж, храни и дрехи в помощ на пострадалите от наводнението в с.Бисер, Община Харманли. Общината осигури и 4000 лева финансова помощ за пострадалите в село Хитрино, както и финансова помощ на Община Мизия, които пострадаха при различни бедствия през миналите години..

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)