Център за превенция и спорт за деца създават шест институции в Павликени

Велико Търново Лайф

07-07-2017, 14:00

Снимка:

община Павликени

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дарителско дружество „Св. Иван Рилски“ – Балван е партньор в инициативата

Шест институции обединиха сили и създават Център за превенция и спорт за децата в Павликени. Патрньори в инициативата са Община Павликени, ОД на МВР-Велико Търново, РДПБЗН - Велико Търново, Българско училищно настоятелство при ОУ „Филип Тотю“ - с.Върбовка, Дарителско дружество „Св. Иван Рилски“ - Балван и Сдружение на кметовете и кметските наместници в община Павликени .

Техни представители подписаха споразумение за създаването на Центъра за превенция и спорт на официално събитие в град Павликени. Той ще се помещава в сградата на Центъра за подкрепа на личностното развитие (бивше основно училище), на ул. „Раковски“ 4, като Община Павликени ще предостави безвъзмездно две класни стаи, административна стая и сервизно помещение. Учениците ще имат достъп и до фитнес залата в сградата.

Целта на създаване на Център за превенции и спорт е да се формират, развиват и възпитават положителни, обществено приети нагласи и начини на поведение и действие, чрез провеждане на теоретическа и практическа подготовка на деца и младежи на възраст от 8 до 29 години.

Центърът  се създава по модела на съществуващия подобен комплекс в с.Балван. „Целта е обхване всички младежи, да уплътни свободното им време като се използват различни мерки - обучения как се действа при бедствия и аварии, как да се предпазят от трафик на хора, беседи срещу вредните пороци - алкохол, цигари, наркотици и създаване у младите хора на добри навици“, каза кметът на с.Върбовка и председател на Сдружението на кметовете в Павликени Антон Антонов.

ОД на МВР-Велико Търново ще оказва необходимата методическа помощ за правилното и пълноценно провеждане на заниманията с младежите. Те ще координират и следят за спазването на графиците за провеждане на теоретически и практически занимания.

Двете класни стаи ще бъдат ремонтирани и оборудвани с финансиране от БУН при ОУ „Филип Тотю“ - с.Върбовка. Едната ще бъде оборудвана с табла за безопасност на движението, както и с типичните предмети от работата на полицията - униформа, щит, палка и др. Втората стая ще бъде посветена на дейността на пожарната .

Центърът за превенция и спорт ще бъде открит официално в началото на месец септември.

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов