Благотворителни базари в помощ на благодетеля Христо Атанасов стартират във Велико Търново

Животът

08-07-2017, 09:00

Снимка:

община Велико Търново, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявите са под надслов „От другата страна на монетата”

Благотворителен базар под надслов „От другата страна на монетата” организират тази неделя във Велико Търново. Това е първата от общо пет акции, които ще се проведат край паметника „Асеневци” през този сезон. На импровизирани сергии доброволци ще продават ненужни вещи, които могат да се окажат ценни за някой друг. Могат да се включат всички, които имат желанието да помогнат на благодетеля Христо Атанасов от Леденик да започне строеж на къщички със санитарен възел за хората, които ежедневно приютява. 30 души живеят при Атанасов в момента, а за да им осигури по-добри условия на живот, той има нужда от финансови средства. „Христо Атанасов не е известен на широката публика, но е популярен за онези, които са от другата, тъмна страна от нашия живот. Затова избрахме надслова „От другата страна на монетата. Ние често сме от светлата страна на монетата, и не виждаме онази половина от света, която е потънала в сянка. Монетата обаче се върти, а съдбата често може да ни отведе и към тъмната й страна. Животът е многостранен и вдъхновяващ именно заради хора като Христо”, коментира за Общинското радио един от организаторите на базара Радослав Гизгинджиев.

Самият Христо Атанасов ще вземе участие в благотворителната акция. Той редом с останалите доброволци ще продава различни вещи, а средствата ще се събират в прозрачна кутия. Две седмици след приключването на акцията, всеки ще има възможността да види фактури от закупените материали с постъпилите средства, уверява Гизгинджиев.

Следващият благотворителен базар в помощ на Христо Атанасов ще бъде на 23 юли. През месец август ще има още две благотворителни акции, а такива ще има и през септември. Базарите започват от 11 часа и продължават до към 18:30.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов