Академия „Безгрижни летни дни” радва децата на с. Ресен

Мисия

08-07-2017, 13:00

Снимка:

читалище Ресен

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

23 деца от 7 до 15-годишна възраст са се записали към този момент

Лятна детска академия „Безгрижни летни дни” организира библиотеката към Народно читалище „Народна просвета-1874” в село Ресен. За четвърта поредна година децата на Ресен, а и тези, които са на гости при баба и дядо за ваканцията, ще имат гарантирани забавления. Три пъти в седмицата, от 13 до 17 часа, те ще могат да се включат в приключенски игри, творчески работилници, образователни занимания, кулинарни предизвикателства. 23 деца от 7 до 15-годишна възраст са се записали към този момент, съобщи за Общинското радио Венета Попова, секретар в местното читалище. Заявките за участие се приемат до 17 юли, а занятията стартират от 19 юли, сряда.

Академията тази година се провежда под мотото „Еко академия – приятел на природата”, а целта е децата да се възпитат да живеят в хармония с околната среда. „Така те ще се научат на отговорно отношение към природата и нейното опазване за следващите поколения. Целта е децата да общуват повече помежду си и да работят в екип, да се стимулират всичките им сетива и да се чувстват удовлетворени в края на деня”, коментира Попова.

Заниманията се провеждат както в сградата на библиотеката, така и в двора на музейната сбирка, в парка, в църковното училище. Те се водят основно от Венета Попова, но в тях се включват и компютърни специалисти. Преподавателят по български език и литература в ОУ „Христо Ботев” Йорданка Бобева и художникът Пламен Бойчев също се присъединяват към разнообразните атракции, подготвени за ресенските деца.

Академията „Безгрижни летни дни” продължава до месец август. Заниманията са абсолютно безплатни, а разходите се поемат от читалището в Ресен.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов