Фестивал на родната погача спретнаха в Овча могила

Мисия

10-07-2017, 09:03

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Лауреат на тазгодишното издание стана Елка Милева

В Овча могила се проведе традиционния Фестивал на българската погача. Участие взеха майстори-кулинари от селото и региона. Журито трябваше да оцени повече от петдесет предложения и да отличи най-добрите в няколко категории: "Обреден хляб", "Съвременни хлябове" и "Други" - в тази категория попадат различни тестени изделия като баници, сладкиши и др.
След дълга дегустация комисия, оглавена от Таня Ликова - главен експерт „Култура” в Община Свищов, присъди множество награди, които организаторите бяха подготвили. Първите места за "Обреден хляб" отидоха при Галя Караджова от с. Алеково и Катя Стамова от с. Павел. В категорията за "Съвременни хлябове" най-добрите са Магдалена Станчева от с. Александрово и Пепа Ангелова от Овча могила. Иванка Великова и Петка Конова от Овча могила завоюваха първото място в категория "Други".
Лауреат на тазгодишното издание стана Елка Милева.
Поощрителни награди и грамоти за участие имаше за всички участници. Те бяха връчени от кмета на община Свищов Генчо Генчев и Нели Великова – кмет на с. Овча могила. Накрая всички гости имаха възможността да опитат от вкусните изкушения и сами да оценят техните качества. Вечерта продължи с народна музика и танци.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов