Юлиян Телийски спечели „Раховец Лясковец 2017”

Спорт

10-07-2017, 10:49

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Двама от фаворитите отпаднаха

Двама от сочените за фаворити в планинския шампионат тази година – Илия Царски и Христо Манолов, отпаднаха след първия манш от надпреварата за „Раховец Лясковец 2017”. От отсъствието им се възползва третият от смятаните за най-вероятни победители – Юлиян Телийски, който спечели и трите манша и купата за краен победител.
Пилотът на „Дунав Рейсинг” с „Мицубиши Лансър Ево 9” спечели с общо време 4:38.48 мин. Втори е Стефан Стоев (АРА Моторспорт, Хонда Сивик, НС3), а трети е пилотът на ЕФКО Рейсинг Тим Константин Йорданов (Рено Меган, втори в НС3). 2 сек. не стигнаха на инициатора на това състезание - Тодор Тодоров (Етър Рейсинг Тим, Фолксваген Поло), да се качи на почетната стълбичка.
Общо 33 пилоти застанаха на старт в петото издание на „Раховец Лясковец 2017”. Заради близостта на мотосъбора, който се провеждаше по същото време край Петропавловския манастир дължината на трасето бе съкратена на 2500 метра.
С победата си в четвъртия кръг от шампионата Телийски излиза начело и в генералното класиране, измествайки Царски и Манолов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)