Започна изграждането на кръгово кръстовище в центъра на Горна Оряховица

Мисия

10-07-2017, 12:10

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Официален старт дадоха кметът инж. Добромир Добрев и представител на фирмата-изпълнител

Днес започна изграждането на кръгово кръстовище в центъра на Горна Оряховица. Официален старт на изграждането на кръгово кръстовище между Пощата и Общината дадоха кметът инж. Добромир Добрев и представител на фирмата-изпълнител „Еко Традекс Груп”.
След няколко месеца ще имаме европейска визия на градския център и за мен е чест да открия третия етап от неговото обновяване. Извинявам се на всички за неудобствата, които ще изпитате в следващите месеци, но мисля, че идеята за обновяване на центъра и за пободбряване на движението си заслужава да проявим търпение, обърна се инж. Добрев към горнооряховчани преди да даде официалния старт на проекта за кръгово кръстовище.
Кръговото се финансира от Община Горна Оряховица, като парите са отпуснати целево с Постановление на Министерския съвет. Стойността ме у 336 217 лева с ДДС. Изпълнител е „Еко Традекс Груп” АД – Хасково, а надзорът ще осъществява „Ай ти ем проджект” ООД – Пловдив. Основният кръг на кръстовището ще бъде с диаметър 28 м с остров в средата, а пътната лента – 7,5 м. По „Цар Освободител” ще има четири ленти с широчина 3,5 метра.
Същинските строителни работи започват от 11 юли, когато влиза в сила и нова организация на движението в центъра. Затварят се ул. „Цар Освободител” от кръстовището с ул. „Георги Измирлиев” до кръстовището с ул. „Янко Боянов” и ул. „Св. Княз Борис I” от кръстовището с ул. „Янко Боянов” до кръстовището с ул. „Цар Освободител”. Автобусите, движещите се към автогарата, ще се отбиват по маршрут: ул. „19 февруари” – ул. „Св. Княз Борис I” – ул. „Родопи” – ул. „Отец Паисий”. Излизащите от автогарата автобуси ще се движат по маршрут: ул. „Янко Боянов” – ул. „Св. Княз Борис I” – „19 февруари”. Докато траят ремонтните дейности, временно няма да се ползват: спирка „Център” (пред магазин „Кубчето на Рубик), спирка „Център” (пред „Кариба”), спирка „Център” (до х-л „Раховец”). Пътуващите могат да ползват спирките до ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” и на автогарата. Спирка „Център” (пред аптека „Медея”) за линия №3, временно се измества на ул. „Св. Княз Борис I” (срещу църквата „Св. Георги”). Спирка „Център” (пред църквата „Св. Георги”) няма да функционира временно до приключване на ремонтните дейности. Проектът за временна организация е съгласуван със Сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов