Проф. д-р Любомира Попова уважи откриването на Лятна детска полицейска академия в Елена

Мисия

10-07-2017, 14:42

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В нея участват деца от селата Майско, Константин, Каменари и Беброво

Областният управител проф. д-р Любомира Попова уважи откриването на Лятна детска полицейска академия в Елена. Кметът на общината инж. Дилян Млъзев откри първото издание на академията, в което участват деца от селата Майско, Константин, Каменари и Беброво.  

„Вие поставяте началото на една чудесна инициатива насочена към децата и младите хора. По този начин лятото ще се осмисли и заедно с времето за игри и развлечения, децата ще придобият много знания и умения, които ще са им нужни цял живот. Надявам се тази инициатива да стане традиция и децата от цялата община да се събират тук всяко лято.", каза проф. Попова пред децата и гостите.  
Откриването на детската академия се състоя на стадион "Чумерна", с богата програма от песни и танци. Пред децата бяха направени и демонстрации на полицейска акция по задържане на престъпна група и работа с полицейско куче, бяха показани и лични средства за защита, използвани при спасителни операции. 
По време на заниманията участниците ще усвоят знания за превенция на престъпленията, агресията, ограничаването на трафика на хора, безопасността на движението по пътищата, оказването на първа помощ, реагирането при пожари и други бедствия. 
На церемонията по откриването на академията присъстваха и инж. Красимир Кръстев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Велико Търново, гл. инсп. Тодор Тодоров началник на Районното управление на МВР в Елена и др. Партньори в инициативата са местните администрации в съответните населени места, Областна дирекция на МВР-Велико Търново, РД ПБЗН Велико Търново и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ – Балван.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов